Φοίνικας

993
3.5/5 ( 70% )
based on 2 ratings

 

 

Phoenix, χουρμαδιάphoenix.jpg

Ο φοίνικας είναι γνωστός με αυτό το όνομα από την αρχαιότητα. Είναι πολύ ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου και βεράντας που μπορεί να φτάσει τα 1-2 μέτρα ύφος. Έχει πτεροσχιδή  φύλλα που γέρνουν προς τα κάτω. Θέλει πολύ φωτεινά και ζεστά μέρη. Το είδος που κατάγεται από τα  Καναρία Νησιά θέλει ήλιο. Το καλοκαίρι πρέπει να βγει σε εξωτερικό χώρο. Το χειμώνα η θερμοκρασία να είναι τουλάχιστον 16 °C, για το είδος canariensis πιο χαμηλή. Διατηρείτε το φοίνικα σταθερά υγρό με μαλακό ζεστό νερό και ελαττώστε το πότισμα το χειμώνα. Ψεκάστε συχνά τα φύλλα του με υγραντήρα για περισσότερη υγρασία και ρίξτε το καλοκαίρι λίγο λίπασμα. Κάντε αλλαγή γλάστρας, μόνο αν είναι απαραίτητο. Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με σπόρους.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Είδη

Phoenix-dactylifera.jpgPhoenix dactylifera είναι  το αυθεντικό είδος από τη Βόρεια Αφρική με καφέ και γκριζοπράσινα φύλλα και καρπούς που τρώγονται. Είναι φυτό ταχείας ανάπτυξης.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Phoenix-canariensis.jpgPhoenix canariensis είναι το είδος των Καναρίων Νήσων, με κοντό κορμό και λαμπερά φύλλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Phoenix-roebelenii.jpgPhoenix roebelenii  είναι  νάνα ποικιλία από τις Ινδίες, με ντελικάτα πτεροσχιδή φύλλα. Απαιτητικό φυτό,  χρειάζεται ζέστη.

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: καλλωπιστικα φυτα, φυτα εσωτερικου χωρου, βοτανα που μοιαζουν με την κανναβη, φυτα που μοιαζουν με κανναβη.