Ντιπλαντένια

760
4.09/5 ( 82% )
based on 11 ratings

DlPLADENIA

Dipladeniai.jpgΝτελικάτος αναρριχόμενος θάμνος αργής ανάπτυξης της οικογένειας των αποκυνιδών από τους τροπικούς της  Νότιας  Αμερικής. Είναι δηλητηριώδης σε όλα τα μέρη του. Έχει λεπτά κλαδιά, πράσινα λαμπερά φύλλα και μεγάλα μαγευτικά λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας. Η ντιπλαντένια έχει ανάγκη από ένα μέρος φωτεινό, όχι απευθείας στον ήλιο, με πολλή υγρασία, θερμοκρασία δωματίου ή και παραπάνω, ενώ το χειμώνα της αρκούν οι 18 °C. Από το Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο διατηρείστε το χώμα της σταθερά υγρό, ποτίζοντας τη με ζεστό μαλακό νερό, και ρίξτε της λίπασμα κάθε 1-2 βδομάδες. Μετά το τέλος της ανθοφορίας περιορίστε τα ποτίσματα. Ο χειμώνας είναι περίοδος ανάπαυσης. Όταν μπει η άνοιξη, αλλάξτε της γλάστρα. Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με μοσχεύματα σε θερμαινόμενο κιβώτιο. Σαν τροπικό φυτό που είναι η ντιπλαντένια τυλίγει τα φύλλα της σαν μασούρι, αν ο ατμοσφαιρικός αέρας της είναι πολύ ξηρός. Ένας άλλος κίνδυνος που παραμονεύει είναι η προσβολή από ψευδό-κοκκο και τετράνυχο. 

 

Είδη και ποικιλίες
Dipladenia-sanderi.jpgDipladenia sanderi  Η ποικιλία   Rosea έχει μεγάλα άνθη, ροζ με κίτρινη χοάνη. Η Rubiniana έχει άνθη σε έντονο ροζ-κόκκινο τόνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dipladenia_splendens.jpgDipladenia splendens με  άνθη μήκους 10 εκ., απ έξω λευκά, από μέσα ροζ-κόκκινα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dipladeniai-boliviensis.jpgDipladenia boliviensis με άσπρα άνθη, πορτοκαλί στο εσωτερικό τους.


 

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: διπλαδενια, διπλαδενια πολλαπλασιασμος, διπλαδενια φροντιδα, διπλαδενια ασθενειες, διπλαδενια περιποιηση, ντιπλαντενια, ασπρη διπλαδενια, διπλαντενια, ντιπλαντενια φυτο.