Κάκτος εχινόκακτος

788
3/5 ( 60% )
based on 1 rating

ECHINOCACTUS

«Καρέκλα της πεθεράς»

ECHINOCACTUS.jpgΕίναι επιβλητικοί κάκτοι με σφαιρική μορφή και κατάγονται από το Μεξικό. Εκεί φύονται σε βραχώδεις περιοχές με ισχυρή ηλιοφάνεια και κρύο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αποθηκεύουν νερό, έχουν αργή ανάπτυξη και ανθοφορούν σε μεγάλη ηλικία από τη μαλλιαρή κορυφή τους. Τοποθετήστε τον εχινόκακτο σε μέρος φωτεινό, ηλιόλουστο και ξηρό. Μόνο στην αρχή της βλαστικής περιόδου την άνοιξη θέλει προστασία από τον καυτό ήλιο. Το καλοκαίρι χρειάζεται ζέστη, το χειμώνα ανάπαυση, δηλ. φως και ξηρό περιβάλλον στους 8-10 οC.
Ποτίστε μέτρια κατά τη φάση της ανάπτυξης και ρίξτε λίπασμα για κάκτους κάθε 2 βδομάδες. Αλλαγή γλάστρας μόνο αν είναι απαραίτητο, γιατί οι ρίζες του είναι πολύ ευαίσθητες.

 

 

 

 
Είδη

Echinocactus-grusonii.jpg Echinocactus grusonii είναι σφαιρικός κάκτος που αργότερα γίνεται σωληνωτός και στην  άγρια μορφή του μπορεί να φτάσει το 1 μ. φάρδος. Είναι πολυετής, με πυκνά χρυσοκίτρινα αγκάθια, μαλλιαρή κορυφή, κίτρινα (αλλά σπάνια) άνθη.

 

 

 

 

 

 

 

 

ECHINOCACTUS--ingens.jpgEchinocactus ingens Εχινόκακτος γίγαντας με κίτρινα άνθη. Λέγεται ότι επάνω του γινόταν ανθρωποθυσίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ECHINOCACTUS-horizonthalonius.jpgEchinocactus horizonthalonius είναι στρογγυλός, μπλε-πράσινος, με ροζ και κόκκινα άνθη.

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: Εχινόψις, στρογγυλος κακτος.