Κάκτος αστρόφυτο

428
4/5 ( 80% )
based on 1 rating

ASTROPHYTUM
ASTROPHYTUM.jpgΕίναι πολύ δημοφιλείς κάκτοι που κατάγονται από το Μεξικό και έχουν ελάχιστες απαιτήσεις. Το σχήμα τους είναι κυλινδρικό, έχουν αυλακώσεις και συχνά καλύπτονται από χνούδι. Όπως δηλώνει και τ’ όνομα τους, έχουν σχήμα αστεριού. Τα άνθη τους είναι κίτρινα και εμφανίζονται το καλοκαίρι. Τοποθετήστε τις ποικιλίες με το χνούδι και τα αγκάθια σε μια φωτεινή θέση αλλά όχι απευθείας στον ήλιο, ενώ τα πράσινα, χωρίς αγκάθιαείδη σε μέρος ημισκιερό. Όλα τα είδη θέλουν ζέστη το καλοκαίρι και δροσιά (8-10 °C) και φως το χειμώνα. Το καλοκαίρι θέλουν επίσης λίγο πότισμα με μη ασβεστούχο νερό. Το χειμώνα διατηρήστε τους στεγνούς. Αν είναι αναγκαίο, μπορείτε να μεταφυτέψετε τους νεαρούς κάκτους το χειμώνα σε μείγμα εδάφους πλούσιο σε ανόργανα συστατικά και ιχνοστοιχεία κι όχι τόσο σε χούμο.
Πολλαπλασιάζονται με σπόρους.  

 

 

Είδη

Astrophytum_myriostigma.jpgAstrophytum myriostigma: δεν έχει αγκάθια αλλά απαλό χνούδι που το καλύπτει ολόκληρο και κιτρινωπά άνθη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASTROPHYTUM_asterias.jpgΑstrophytum asterias: ο κάκτος-αχινός. Είναι επίπεδος, έχει 8 ρηχές αυλακώσεις με χνουδωτές φουντίτσες, κίτρινα άνθη, αναπτύσσεται αργά και φτάνει τα 4 εκ. ύψος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASTROPHYTUM_ornatum.jpgΑstrophytum ornatum: είναι μακρόστενος με σκληρά αγκάθια που τσιμπάνε και λαμπερά κίτρινα άνθη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASTROPHYTUM_capricorne.jpgΑstrophytum capricorne: είναι χνουδωτός, με μακριά ανάκατα αγκάθια και λαμπερά κίτρινα λουλούδια με πορφυρό κάλυκα.

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: ΑΣΤΡΟΦΥΤΑ, αστροφυτο αστεριας.