Πετούνια

640
3.33/5 ( 67% )
based on 3 ratings

Petunia  
petunia.jpgΥπάρχουν αναρίθμητες ποικιλίες της πετούνιας που κατάγεται από τη Νότιο Αμερική. Η χρωματική γκάμα εκτείνεται από το άσπρο, το ροζ και τις αποχρώσεις  του  κόκκινου μέχρι υπέροχους μπλε και μωβ τόνους. Εξίσου ποικιλόμορφα είναι και τα άνθη: μεγάλα, μικρά, μονά, διπλά, κατσαρά ή ίσια. Αφήστε τους χώρο για να απλώσουν ανενόχλητες τα κλαδιά τους. Μόλις περάσουν τα κρύα, βγάλτε τις έξω και μάλιστα στον ήλιο. Χωρίς ηλιοφάνεια τα λουλούδια δεν ανοίγουν. Είναι ευαίσθητες στη βροχή, αλλά είναι ικανές να ανθίζουν μέχρι αργά το φθινόπωρο. Ένα μήνα μετά τη φύτευση αρχίστε με το λίπασμα κάθε βδομάδα.

Πολλαπλασιάζονται με σπόρους.

Οι πετούνιες προσβάλλονται εύκολα από τους ιούς nicotiana που μεταδίδονται με τα χέρια ή τα εργαλεία ή με παθογόνα. Καταπολεμήστε τα παθογόνα όσο πιο νωρίς γίνετε, απολυμαίνετε τα εργαλεία σας και καταστρέψτε τα άρρωστα φυτά.

Υπάρχουν ποικιλίες για ζαρτινιέρες και κρεμαστά δοχεία,  ποικιλίες με πολύχρωμα άνθη, ποικιλίες μς διπλά ή κατσαρά άνθη και ποικιλίες νάνες.


Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: πετουνιες, πετουνια, φυτο σερφινια, σερφινια πολλαπλασιασμος, σερφινια πληροφοριες, σερφινια λουλουδι, σερφινια, πετουνιεςκ ηλιος, πετούνια φροντίδα, πετουνια και ηλιοφανεια.