Σπανάκι – Spinacia oleracea
Το σπανάκι σχηματίζει ροζέτες με σκουροπράσινα στρογγυλωπά φύλλα. Το σπανάκι πρέπει να συλλέγετε πριν την ανθοφορία, γιατί αλλιώς χαλάει η γεύση του.
Η σπορά γίνεται αργά το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, ανάλογα με το πότε θέλουμε να συλλέξουμε τα φυτά (φθινόπωρο ή χειμώνα αντίστοιχα). Χρειάζεται ελαφρύ γόνιμο έδαφος, ήλιο ή μέτρια σκιά και τακτικό πότισμα. Για να αποφύγετε την συγκέντρωση νιτρικών αλάτων στα φύλλα, χρησιμοποιήστε οργανικό λίπασμα αντί αζωτούχου.