Σαλάτα – Μαρούλι

1048
4/5 ( 80% )
based on 3 ratings


Υπάρχουν πάρα πολλά είδη μαρουλιού: το πράσινο φυλλωτό μαρούλι, το πράσινο κατσαρό, το κόκκινο φυλλωτό ή κατσαρό, το αϊσμπεργκ (iceberg), μαρούλι ρομάνα κ.α. Όλα είναι ποικιλίες του ίδιου είδους, του Lactuca sativa.

Η καλλιέργεια του μαρουλιού μπορεί να γίνει όλο το χρόνο, αλλά οι περισσότερες ποικιλίες καλλιεργούνται από το φθινόπωρο μέχρι και την άνοιξη. Το καλοκαίρι μπορούν να καλλιεργηθούν ποικιλίες που τα φύλλα τους σχηματίζουν κεφάλια. Η καλλιεργειά τους διαρκεί περίπου 4 – 6 εβδομάδες, εκτός από τα άισμπεργκ και ρομάνα που κρατάνε περισσότερο.

Αρχικά γίνεται η σπορά των μαρουλιών σε προφυλαγμένα σπορία και στη συνέχεια τα νεαρά φυτά φυτεύονται στον κήπο ή στο θερμοκήπιο. Χρειάζονται προστασία από τα σαλιγκάρια και καλό αερισμό στα σπορία ή στο θερμοκήπιο για να προστατευτούν, όσο το δυνατόν από τις αφίδες.
Αν τα μαρούλια καλλιεργούνται σταδιακά, μπορούμε να έχουμε ώριμα φυτά σχεδόν όλο το χρόνο. Επίσης τα φυλλωτά μαρούλια, μπορούν να γεμίσουν κενά που υπάρχουν στον κήπο, ανάμεσα σε άλλα καλλιεργούμενα φυτά.

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: ειδη μαρουλιων, μαρουλια ειδη.