Πικροδάφνη

619
3/5 ( 60% )
based on 1 rating

Nerium oleander

Ροδοδάφνη ή Νήριο

 

NERIUM-OLEANDER.jpgΗ πικροδάφνη κατάγεται από τη Μεσόγειο και ανήκει στην οικογένεια των αποκυνιδών. . Είναι επιβλητικός θάμνος και μπορεί να φτάσει τα 5 μ. ύψος. Μεγαλώνει σε μέρη με υγρό υπόστρωμα, όπως οι όχθες ποταμών, και είναι αειθαλής. Έχει λογχοειδή, δερματώδη φύλλα και μονά ροζ-κόκκινα άνθη. Υπάρχουν και ποικιλίες με άσπρα, κίτρινα, μωβ και διπλά. Πρόκειται όμως για καλλιεργούμενα είδη που δεν μεγαλώνουν πολύ. Η πικροδάφνη θέλει ήλιο, ζέστη και φρέσκο αέρα, γι’ αυτό μπορεί να βγει έξω από την αρχή της άνοιξης. Επιβιώνει όμως ακόμα και σε ελαφριά νυχτερινή παγωνιά. Το χειμώνα παραχωρήστε της φως και δροσιά στους 5-10 °C. Το καλοκαίρι θέλει πολύ νερό, μπορείτε μάλιστα να τη βυθίζετε σε νερό και να τη λιπαίνετε κάθε βδομάδα. Το χειμώνα περιορίστε τα νερά. Την άνοιξη μεταφυτέψτε την, αν είναι ανάγκη.

Ο πολλαπλασιασμός γίνεται το καλοκαίρι με μοσχεύματα νερού. Όταν την κλαδέψετε πρέπει να φοράτε γάντια, γιατί είναι δηλητηριώδης.

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: whst is the english name if pikrodafni?, πικροδαφνη ασθενειες, πικροδαφνη φυτο εικονεσ.