Αιθέριο έλαιο πατσουλί

416
4/5 ( 80% )
based on 1 rating

PATCHOULIOIL

018.jpgΛαμβάνεται με απόσταξη με υδρατμούς από τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού Pogostemonpatchouli. Το άρωμα του είναι διαπεραστικό και δυνατό. Προστίθεται στο μπάνιο και ξεκουράζει, αναζωογονεί το μυαλό. Ανακουφίζει από το άγχος. Δρα αντισηπτικά, βακτηριοκτόνα, αντιφλεγμωνικά και επουλωτικά σε περίπτωση δερματικών προβλημάτων. Δρα θετικά σε κααστάσεις φόβου, κατάθλιψης και νευρικότητας, χάρη στην αντικαταθλιπτική και ηρεμιστική του δράση.  Έχει αισθησιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιήται σε καλλυντικά προϊόντα για την προστασία ξηρών και γηρασμένων επιδερμίδων. Διαλύεται σε φυτικό λάδι και χρησιμοποιείται για τα σκασμένα χέρια. Επίσης, χρησιμοποιείται στα μαλλιά για την καταπολέμηση της πιτυρίδας και ευρέως στην αρωματοποιία.

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: ελαιο πατσουλι.