Κατηγορίες φυτών ανθόκηπου

1044
2.63/5 ( 53% )
based on 8 ratings

Οι σημαντικότερες κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα φυτά του ανθόκηπου είναι οι εξής:

1. Μικρής διάρκειας ανθοφόρα φυτά
Είναι συνήθως φυτά που ανθοφορούν πλούσια τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Μετά την ανθοφορία ξεραίνονται και την επόμενη χρονιά χρειάζονται αντικατάσταση. Βοηθούν στην ανανέωση κάθε χρόνο της όψης του κήπου και είναι πολύ χρήσιμα για την κάλυψη των κενών μεταξύ δέντρων και θάμνων.

2. Βολβώδη και κονδυλώδη φυτά και λουλούδια
Ανθίζουν από το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη εως το καλοκαίρι. Είναι ανθεκτικά στις χαμηλές θερμοκρασίες εκτός από τους κονδύλους κάποιων καλοκαιρινών φυτών π.χ. ντάλιες, τα οποία δεν αντέχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πρέπει το χειμώνα να απομακρυνθούν από το έδαφος.

3. Πολυετείς πόες
Τα φυτά αυτά αντέχουν πολλά χρόνια, είναι συνήθως θαμνώση και μπορεί να έχουν όμορφη ανθοφορία ή/και εντυπωσιακό φύλλωμα.

4. Φυτά γλάστρας
Σε γλάστρες μπαίνουν συνήθως όμορφοι θάμνοι ή πόες, θερμότερων χωρών, που δεν αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες και το χειμώνα είναι απαραίτητο να μεταφερθούν σε προστατευμένο μέρος.

5. Καλλωπιστικοί θάμνοι
Μπορεί να είναι αειθαλείς ή φυλλοβόλοι και αποτελούν μαζί με τα μεγαλύτερα φυτά και δέντρα, το σκελετό του κήπου. Ανάλογα με το είδος μπορεί να ανθοφορούν με εντυπωσιακά λουλούδια ή να έχουν ενδιαφέροντα, με ιδιαίτερο χαρακτήρα φυλλώματα.

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: λουλουδια που αντεχουν χειμωνα καλοκαιρι, ανθοφορα καλλωπιστικα δεντρα και φυτα, ανθοφορα του καλοκαιριου, φυτα που αντεχουν χειμωνα καλοκαιρι.