Ερίγκερο

1120
4.33/5 ( 87% )
based on 3 ratings

 

Erigeron Canadensis

Erigeron photo: Retemirabile

Φυτό που απαντάται στη Βόρεια Αμερική , καθώς και σε όλη την Ευρώπη , κοινό σε χέρσα εδάφη , αναχώματα, χαλάσματα, καθώς και μέσα στις καλλιέργειες , το ερίγκερο φυτρώνει και σε ανάλογους τόπους της χώρας μας. Είναι ποώδες , ετήσιο φυτό, με όρθια στελέχη, χνουδωτό, με διακλαδώσεις .Τα φύλλα του είναι λογχοειδή , στενά και πολλά, με χρώμα γκριζοπράσινο.Τα άνθη του σχηματίζουν μικρά κεφάλια με ανθίδια γλωσσοειδή , υπόλευκα και σωληνοειδή κίτρινα .Η εποχή της άνθησης είναι Ιούλιος- Σεπτέμβριος και χρησιμοποιούμενα μέρη τα φύλλα

Θεραπευτικές ιδιότητες ερίγκερου

Το φυτό είναι χρήσιμο κυρίως κατά του λουμπάγκο, των ρευματισμών και των παθήσεων της ουροδόχου κύστης.

Είναι ακόμα διουρητικό, αντιδιαρροϊκό και αιμοστατικό .

Τρόπος παρασκευής:

Η παρασκευή του αφεψήματος γίνεται με 3 κουταλιές από το φυτό σε 1 λίτρο νερό , που αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά και μετά να μείνει 10 λεπτά έξω από τη φωτιά. Από το παρασκεύασμα , παίρνουμε 3 φλιτζάνια τη μέρα , μεταξύ των γευμάτων .
Το ερίγκερο χρησιμοποιείται ως αφέψημα ή σε υγρό εκχύλισμα και εναντίον του τυφοειδούς πυρετού, της δυσεντερίας, της βρογχίτιδας, των μητρορραγιών αλλά και των αιμορροΐδων.

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: αιμοροιδες θεραπεια βοτανα, βοτανα για αιμοροιδες, αιμορροΐδες βότανα, αιθερια ελαια για αιμοροιδες, βοτανα για αιμορροιδες, εριγκερο ιδιοτητες, εριγκερο ιδιοτητες δοσολογια, πρακτικα για λουμπαγκο, φυτο για εμοραιδες.