Κράσουλα

533
3.29/5 ( 66% )
based on 7 ratings

Crassula

 

CRASSULA.jpgΤο παχύφυτο αυτό κατάγεται από τη Νότιο Αφρική και το όνομά του προέρχεται από το λατινικό crassus = παχύς και αναφέρεται στα σαρκώδη φύλλα του που έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους. Τα μικρά άνθη βγαίνουν ανά ομάδες σε ταξιανθίες. Η κρασούλα είναι εύκολη στην καλλιέργεια, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θέλει ένα μέρος φωτεινό και προσήλιο. Μην την αφήνετε όμως κάτω από τον καυτό ήλιο του μεσημεριού. Το καλοκαίρι μπορεί να βγει έξω, αν προστατεύεται από τη βροχή. Το χειμώνα θέλει δροσιά (6-10 °C) αλλά πολύ φως. Ποτίζετε αναλόγως τις θερμοκρασίες, το καλοκαίρι μέτρια, το χειμώνα σχεδόν καθόλου. Στην κρασούλα αρέσει ο ξηρός αέρας. Το καλοκαίρι ρίξτε της λίπασμα ειδικό για κάκτους μια φορά το μήνα. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε την άνοιξη να την μεταφυτέψετε σε πιο μεγάλη γλάστρα.

Πολλαπλασιάζεται   με   μοσχεύματα ή σπόρους.  

 

 
Είδη και ποικιλίες

Crassula-arborescens.jpgCrassula arborescens είναι δενδρώδης με φύλλα γκριζοπράσινα γυαλιστερά, συχνά με κόκκινες άκρες.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crasula_falcata.jpgCrassula falcata είναι δρεπανοειδής με φύλλα γκριζόασπρα, λοξά, σε σχήμα δρεπανιού, κόκκινα άνθη με ωραίο άρωμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crasula_ovata.jpg Crassula ovata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crasula_pagoda.jpgΠολύ όμορφη ποικιλία είναι η Buddhas Temple ή Παγόδα.

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: κράσουλα, φυτο κρασουλα, κρασουλα φροντιδα, κρασουλα ειδη, κρασουλα φυτο, κρασουλα συντηρηση, crassula ovata φυτο, κρασουλα φυτο φροντιδα, κρασουλα λουλουδι, κρασουλα ιδιοτητες.