Ροδόδεντρο ή αζαλέα

657
2.67/5 ( 53% )
based on 6 ratings

Rhododendron

 

RHODODENDRON.jpgΤο Rhododendron simsii, είναι μικρός θάμνος της οικογένειας των ερεικιδών με εντυπωσιακά άνθη που κατάγεται από την Ανατολική Ασία. Έχει μικρά αειθαλή φύλλα με δερματώδη υφή και χνούδι στην κάτω πλευρά. Ανθίζει ανάλογα με το είδος από το χειμώνα ως την άνοιξη και γύρω στα Χριστούγεννα μπορείτε να το βάλετε στο σπίτι σαν φυτό εσωτερικού χώρου. Τα πανέμορφα λουλούδια του δεν έχουν άρωμα, αλλά ποικίλουν σε χρώμα και σχήμα: υπάρχουν μονά ή διπλά, από άσπρο ως σκούρο κόκκινο. Το ροδόδεντρο αισθάνεται καλύτερα σε θέσεις που του θυμίζουν τα ψυχρά και υγρά ορεινά δάση της πατρίδας του. Απεχθάνεται το ζεστό ξηρό αέρα. Από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο βγάλτε το έξω στη σκιά. Ποτίστε το άφθονα το καλοκαίρι, μετά λιγότερο. Μην αφήνετε ποτέ τη μπάλα χώματος να στεγνώσει, αλλά ούτε και το νερό να λιμνάζει στο πιατάκι. Μετά την ανθοφορία και μέχρι τα τέλη του Ιουλίου ρίξτε του λίπασμα ειδικό για αζαλέες. Κόψτε τα μαραμένα άνθη και κλαδέψτε το. Μεταφυτέψτε κάθε 2 χρόνια σε μη ασβεστούχο χώμα ειδικό για αζαλέες.

 

 Άλλα είδη
Rhododendron-obtusum.jpgRhododendron obtusum , η ιαπωνική αζαλέα, πιο ανθεκτική, με μικρότερα άνθη, κατάλληλη και ως μπονσάι.

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: ροδοδεντρο, ΡΟΔΟΔΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ, ροδοδενδρο, αζαλεα περιποιηση, αζαλεα, αζαλέα φροντίδα, ροδοδενδρο φυτο, φυτα εξωτερικου χωρου, αζαλεα η φροντιδα της, ροδοδενδρο σε γλάστρα.