Αλχεμίλλη

1099
2.33/5 ( 47% )
based on 3 ratings
Alchemilla-vulgaris

Photo: AnneTanne

H Alchemilla είναι ένα γένος από ποώδη πολυετή φυτά στην οικογένεια Rosaceae,  Η κοινή ονομασία “”lady’s mantle” αναφέρεταιι γενικά σε όλα, ειδικότερα όμως στο Alchemilla mollis. Υπάρχουν περίπου 300 είδη, με την πλειοψηφία νε είναι εγγενή για τις πιό κρύες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας, με μερικά είδη που είναι εγγενή στα βουνά της Αφρικής και της Αμερικής.

Τα περισσότερα είδη Alchemilla φύονται σε συστάδες, τα perennials με φύλλα που προκύπτουν από ξυλώδη ριζώματα. Μερικά είδη έχουν τα φύλλα με λοβούς που απλώνονται από ένα κοινό σημείο, και σχήμα βεντάλιας με μικρά δόντια στις άκρες. Καλύπτονται συχνά με μαλακές τρίχες, και παρουσιάζουν υψηλό βαθμό αδιαβροχότητας. Μικρά πράσινα λαμπρά και έντονα κιτρινοπράσινα λουλούδια, εμφανίζονται στις συστάδες πάνω από το φύλλωμα, στα τέλη της άνοιξης.

Ιδιότητες αλχεμίλης

Η αλχεμίλη (Alchemilla) έχει ευεργετικές ιδιότητες στην έναρξη της εμμηνορρυσίας, στις διαταραχές της αλλά και στην εμμηνόπαυση. Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου και περιορίζει την υπερβολική αιμορραγία. Είναι φυτό στυπτικό, διουρητικό, καρδιοτονωτικό, αντιδιαρροϊκό, επουλωτικό σε πληγές, τραύματα, έλκη και επιμολύνσεις, αντιαναιμικό και τονωτικό των μυών. Βοηθάει σε όλες τις γυναικολογικές παθήσεις, σε χαλάρωση των μυών του υπογαστρίου και γενικά σε παθήσεις των μυών, σε πρόπτωση της μήτρας και σε κήλες, σε φλεγμονές της κοιλιακής χώρας και στη λοχεία

Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: βουβωνοκηλη βοτανα, γιατροσοφια για κηλη, κηλη φυσικη θεραπεια, προπτωση μητρας εναλλακτικη θεραπεια.